.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare seminarium på Goto 10 i Malmö

Moderna Programspråk

26 sep 2023, 17:30–20:00 | Arrangör: Foo Café

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

HUR kommer vi utveckla i framtiden? VEM kommer utveckla i framtiden?

Vad händer när allt fler med domänkunskap inom andra yrken och branscher utanför Data/IT plötsligt kan utveckla egna program och appar med hjälp av AI och moderna programspråk?

Redan idag kan du på vanlig svenska be ChatGPT och andra lösningar att generera kod för en specifik app. Koden genereras omedelbart, dessutom förklaras vilka program som ska användas och till och med i vilket fönster du ska klistra in koden.

Det kommer till en början säkerligen bli många misstag och rättningar, men vi vet alla åt vilket håll utvecklingen tar oss och hur snabbt det kommer gå.

Under hösten erbjuder Malmö Yrkeshögskola en kort distanskurs om AI-assisterad programmering samt de nya programspråken Swift/UI och Kotlin/Compose. 

Kursen MODERNA PROGRAMSPRÅK är godkänd, kostnadsfri och upplagd för att det samtidigt ska gå fortsätta arbeta, eller söka studiestöd hos CSN. Kursen är praktiskt inriktad och kunskaperna kan användas direkt. Vi startar måndagen den 9 oktober.

Vi startar måndagen den 8 oktober.

Missa inte denna framtidschans.

Läs mer och ansök på https://my.se/mp

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Malmö