.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare presentation på Goto 10 i Linköping

Lunchklubben – Från slöseri till smarta lösningar: Cirkulär ekonomi och dess affärsmässiga potential

20 maj 2024, 11:45–13:00 | Arrangör: Linköping Science Park

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

LiU Lunchklubben är en mötesplats i Linköping och Norrköping för universitet, näringsliv och samhälle som håller dig uppdaterad på vad som händer inom forskningen vid Linköpings universitet.

Intresset för hållbarhet och ansvarsfullt företagande ökar exponentiellt. En central del av denna utveckling är övergången till en cirkulär ekonomi. Istället för att nyttja resurser som sedan kasseras ligger fokus på att behålla resurser och dess värde inom ekonomin. Cirkulära affärsmodeller syftar till att minska resursförbrukningen och avfallet, samtidigt som affärsverksamheten förstärks genom att designa produkter och tjänster.

Utifrån sin erfarenhet av att implementera cirkulära affärsmodeller inom olika sektorer presenterar Marianna Lena Kambanou, biträdande universitetslektor i industriell miljöteknik, olika typer av framgångsrika cirkulära affärsmodeller, och dess potential att leverera både ekonomisk vinst och minskad resursförbrukning. Du får ta del av verktyg och inspiration för att driva din verksamhet framåt i en cirkulär riktning.

Huvudsaklig målgrupp för föredraget är VD, produktutvecklare eller affärsutvecklare i företag eller offentlig organisation samt företagsfrämjande organisationer. Men även du som är allmänt intresserad av ämnet är varmt välkommen.

Om Lunchklubben

LiU Lunchklubben är en mötesplats i Linköping och Norrköping för universitet, näringsliv och samhälle som håller dig uppdaterad på vad som händer inom forskningen vid Linköpings universitet med fokus på framtida möjligheter till samverkan. Vid frågor kontakta lunchklubben@liu.seFöreläsare: Marianna Lena Kambanou, biträdande universitetslektor i Industriell miljöteknik på LiU

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Linköping