.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare event på Goto 10 i Linköping

Kodkampen

25 sep 2022, 09:30–17:00 | Arrangör: FIA - Föreningen för Intelligenta Autonoma System

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Är du nyfiken amatör på programmering, en erfaren programmerare eller någonstans däremellan? I så fall är KodKampen tävlingen för dig, oavsett om du är student eller inte. FIA bjuder på lunch till de första 15 som anmäler sig, så passa på att anmäla dig redan nu!

Tävlingsinformation

På tävlingsdagen kl. 10:00 kommer ett spel att publiceras till samtliga tävlingsdeltagare och du kan påbörja ditt uppdrag. Uppdraget består av att programmera en spelaragent som spelar spelet åt dig på bästa möjliga vis! Kanske innebär det att klå de andra till mållinjen, att bygga det högsta tornet eller att skjuta dem till döds?! Du vet att de skulle ha gjort samma sak mot dig om de fick chansen…

Det kommer att gå att programmera sin spelaragent i Python, C++ eller Java. Det finns ingen särskild begränsning på lagstorlek, så ta med dina vänner (om du inte hellre vill visa dem vem som är den bästa programmeraren av er d.v.s). Det är gratis att delta men vinnaren får ändå ett fint pris och FIA bjuder på lite fika under dagen.

Tävlingen går av stapeln i Goto 10:s lokaler på Teknikringen 7. Spelet släpps 10:00, men FIA finns på plats från 9:30 för att hjälpa till med teknikstrul eller dylikt. De tävlande får sedan knappt 6 timmar på sig att programmera, varefter själva tävlingen går av stapeln 16:00. Det hela beräknas ta slut senast 17.

Kodkampen är en del av FIAs 10-årsjubileum, ta en titt på allt annat spännande här. Tävlingen Kodkampen är sponsrad av Tech Talents som är ett rekrytering och konsultbolag med målet att en god teknisk utbildning ska löna sig på dagens arbetsmarknad. Läs mer om Tech Talents här.

Teknisk information

Ett krav för att kunna delta är att man kör ett linux-baserat operativsystem på sin dator. Officiellt stöds endast Ubuntu, men med all sannolikhet går det att köra på det flesta distributioner. För att installera Ubuntu parallellt med ett existerande Window (s.k. Dual Boot), se här att installera en Ubuntu i en virtuell maskin, se här. Båda dessa alternativ är fullständigt reversibla och går att avinstallera efter tävlingen. Om ni vill ha hjälp med installationen, tveka inte att höra av er! Vi hjälper er gärna genom processen.

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Linköping