.FILE 2G 3G 4G 5G

Meetup på Goto 10 i Stockholm

Klimathack med öppen källkod #2

8 maj 2024, 16:00–20:00 | Arrangör: Klimatkollen

Klimatkollen bjuder in till ett nytt hands-on hackathon! Du kommer att bidra till ett open source-projekt som gör det enkelt att förstå och följa upp klimatarbetet i Sverige. Vi programmerar, lär av varandra och utforskar hur öppen källkod kan användas för klimatarbete.

Detta event är en repris på vårt hackathon i mars. Vi fick då många deltagare från varierade bakgrunder och erfarenheter, och alla kunde hitta bra sätt att bidra. Vi har granskat och integrerat folks bidrag och nu vill vi se ännu mer!

Det finns fördefinierade problem att ta sig an, men du är också välkommen att föreslå egna funktioner. Välj en uppgift, koda din lösning, och få feedback på din kod!

Oavsett om du är en erfaren programmerare eller ny inom kodning, är ditt bidrag viktigt. Du kan hjälpa till med frontend, UX, backend, data science eller text - alla insatser är värdefulla. Handledare från Klimatkollen kommer finnas på plats för att hjälpa till vid varje steg på vägen.

Schema:

16.00: Introduktion om klimatdata och klimatkollen.se.

16.30: Start av klimathack!

18.00: Mini-intro för eventuella personer som inte kunde vara på plats klockan 16.

19.30: Avslutande runda där alla får berätta vad de jobbat på och vilka utmaningar de träffat på.

Denna meetup arrangeras av Klimatkollen, en ideell förening som använder öppen källkod för att göra klimatdata tillgänglig för alla.

  • 8 maj 2024, 16:00–20:00
  • Gradängen (plan 1)
    Hammarby kaj 10D, 120 30 Stockholm
  • Svenska
  • Arrangör: Klimatkollen

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Stockholm