.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare nätverkande på Goto 10 i Linköping

IoT för ett tryggare samhälle

24 maj 2023, 12:00–15:30 | Arrangör: IoT World

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Välkommen till en inspirerande dag tillsammans med IoT World där vi kommer att fokusera på hur IoT-teknik kan användas för att skapa ett tryggare samhälle! Vi får också höra om erfarenheter av testbäddar och på vilket sätt man kan använda dem.

Vi vill bjuda in dig till en dag som kommer att utveckla ditt lärande, ge dig möjligheten att etablera nya kontakter och reflektera över teknikens roll i vårt samhälle.

 • Vi bjuder på lunch (föranmälan krävs) och vi kommer hålla till på Goto 10 i Linköping.
 • Det går bra att delta online också. Onlinedeltagandet sker mellan 13.00-14.15.
 • Eventet är öppet för alla – så vill du lära dig mer om IoT är du välkommen att delta!

Program:

12:00 Drop in & lunch

13:00 Introduktion och presentationer

 • Ulrika Johansson, Klusterledare IoT World
 • Johan Frilund, LifeFinder.
  • LifeFinder har utvecklat ett banbrytande varningssystem som räddar liv. Tekniken bygger på intelligenta sensorer som upptäcker onormala förhållanden till exempel vatten, chock, temperatur och rörelse. Sensorerna kan integreras i arbetskläder och utrusning.
 • Robert Lann, Sensative
  • Robert berättar om sin väg in i IoT-världen och Sensative. Robert kommer också att berätta om Sensatives produkter och hur de tillämpas hos deras kunder utifrån några användningsfall för att förklara varför man använder IoT och vilka effekter IoT ger
 • Anders Trana, Future by Lund
  • Future by Lund driver utveckling inom smarta offentliga miljöer som syftar till att företag, och andra verksamheter ska kunna testa tekniker för att koppla upp sensorer i smarta nätverk. Anders berättar om erfarenheterna från testbäddar i Lund.
 • Joakim Falkäng, Testarena Trygghetsskapande Teknologier
  • Linköpings Kommun har gett Linköping Science Park i uppdrag att jobba med utveckling och innovation inom trygghet vilket har gett upphov till det nystartade projektet Testarena Trygghetsskapande Teknologier.
  • Testarenan är en långsiktig satsning på att utveckla teknik för att bidra till ett tryggare samhälle. Inom ramen för Testarenan bedrivs Forsknings- och utvecklingsprojektet Testarena Trygghetsskapande Teknologier som är en del av Vinnovas satsning på IoT. Här kan du läsa mer om projektet.

14:15 Fika

 • Dags för bensträckare och fikapaus

14:30 Diskussion i Special Interest Groups

 • Diskussion i smågrupper utifrån IoT Worlds Special Interest Groups där våra medlemmar får chansen att lyfta önskemål på projekt och aktiviteter. Är du ny i IoT World? Vi löser det såklart på plats så alla får en grupp att diskutera i.

Johan Frilund

Medgrundare och styrelseordförande, LifeFinder

LifeFinders har utvecklat ett banbrytande varningssystem som räddar liv. Tekniken bygger på intelligenta sensorer som upptäcker onormala förhållanden till exempel vatten, chock, temperatur och rörelse. Sensorerna kan integreras i arbetskläder och utrusning.

Robert Lann

Sales Manager, Sensative

Robert berättar om sin väg in i IoT-världen och Sensative. Robert kommer också att berätta om Sensatives produkter och hur de tillämpas hos deras kunder utifrån några användningsfall för att förklara varför man använder IoT och vilka effekter IoT ger.

Anders Trana

Projektledare (presenterar online), Future by Lund

Future by Lund driver utveckling inom smarta offentliga miljöer som syftar till att företag, och andra verksamheter ska kunna testa tekniker för att koppla upp sensorer i smarta nätverk. Anders berättar om erfarenheterna från testbäddar i Lund.

Joakim Falkäng

Processledare, Testarena Trygghetsskapande Teknologier

Linköpings Kommun har gett Linköping Science Park i uppdrag att jobba med utveckling och innovation inom trygghet vilket har gett upphov till det nystartade projektet Testarena Trygghetsskapande Teknologier. Testarenan är en långsiktig satsning på att utveckla teknik för att bidra till ett tryggare samhälle. Inom ramen för Testarenan bedrivs Forsknings- och utvecklingsprojektet Testarena Trygghetsskapande Teknologier som är en del av Vinnovas satsning på IoT. Här kan du läsa mer om projektet.

Om IoT World

IoT World är en öppen kunskapsplattform med processer och testmiljöer där medlemmarna delar erfarenheter och samskapar innovationer. Vi er erbjuder en arena för professionellt lärande där aktiviteter anordnas efter medlemmarnas behov och önskemål, samt trender från omvärldsbevakningar. Vi finns till för att möjliggöra för teknikbolag, offentlig sektor och akademin att ligga i framkant gällande IoT-lösningar och därmed bidra till ett hållbart samhälle. IoT World är inget utan sina medlemmar, att bli medlem i vårt community är gratis och du kan läsa mer om hur du blir det här.

 • 24 maj 2023, 12:00–15:30
 • Svenska
 • Arrangör: IoT World

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Linköping