.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare workshop på Goto 10 i Linköping

Introduktion till AI

17 mar 2023, 13:00–14:00 | Arrangör: IT Software

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Ta chansen att djupdyka i AI och titta närmare på definitionen av vad AI är och hur begreppet har förändrats sedan 60-talet när det först infördes!

Artificiell Intelligens låter coolt, men hur tolkar vi detta begreppet, och vad ingår i det egentligen? Vi djupdyker i ämnet och pratar om allt från AI-historia (hur AI som eget forskningsområde växte fram i början av 1960-talet) till hur AI används idag, samt vad det finns för nytta med artificiell intelligens.

Medverkande

Fredrik Löfgren, moderator

Fredrik Löfgren är robotutvecklare, VR & AI-expert och eftertraktad föreläsare som tidigare vunnit medaljer under både VM och OS i robotik. Med sina kunskaper slår han världen med häpnad när han förklarar möjligheter och utmaningar som framtiden av AI och robotar kommer medföra. 

Daniel Toll, LiU 

Daniel Toll är doktorand i Informationssystem vid avdelningen Informationssystem och digitalisering, LiU. Hans forskning fokuserar på hur automatisering av arbete påverkar samhället och intresserar sig för hur nya digitala lösningar påverkar balansen mellan olika värden. Nyligen har Daniel studerat hur svenska kommuner tar sig an automatisering av ärendehandläggning.

Kenny Sandberg, IT Software

Kenny arbetar idag med förvaltning inom företagets ITSM produkter. Produktportföljen inbegriper bland annat ärendehanteringssystem, AI baserade chatbottar samt service automation. Som Customer Success Manager har han en bra övergripande syn rent praktiskt hur majoriteten av kunderna ser på de AI element som de erbjuder.

Kontakt

Tanya Masiyenka, marknadsansvarig IT Software

tanya.masiyenka@itsoftware.se

072-554 86 18

Om arrangören

IT Software är ett Gasellföretag och en växande koncern som varje dag hjälper miljontals människor med att få ett bättre digitaliserat liv. Koncernen består av flera bolag som tillsammans tillhandahåller mjukvarulösningar till organisationer för service management, service automation och kundtjänst på den europeiska marknaden. Läs mer på IT Softwares hemsida.

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Linköping