.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare presentation på Goto 10 i Stockholm

Internetmuseum presenterar: Emoji - Från japansk kuriosa till universellt språk

8 maj 2018, 17:00–17:45 | Arrangör: Internetmuseum

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

De små digitala bilderna firar snart 20 år. För vissa är emojier inte mer än lekfulla figurer, för andra så är det nästa steg i människans kommunikativa evolution mot ett universellt språk.

Vi lever idag i ett samhälle där emoji-specialister sökes till rättegångar, det blir ramaskri över utseendet på hamburgare-emojier och hela romaner översätts till de små bilderna.

Var kom de ifrån, hur fungerar de, hur blev de en del av vår kultur och finns det några farhågor med att införliva emojier så snabbt i vårt samhälle?

Daniel Hånberg Alonso är kulturjournalist, författare och webbutvecklare, och tar med dig på en historisk resa från emojins födelse till hur de idag riskerar att skapa splittring i vår kommunikation med varandra.

Daniel Hånberg Alonso.

Har du inte möjlighet att delta på plats kan du följa presentationen live här:

https://www.youtube.com/watch?v=_CXbi06A2N0&list=PLVYZOLUlo74pXm60piqIrhPTKK3tporKd&index=10

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Stockholm