.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare presentation på Goto 10 i Linköping

Internet - frihetsrörelse i kodform eller hot mot demokratin?

7 sep 2022, 12:00–13:00 | Arrangör: Goto 10 , Internetstiftelsen , Mattias Beijmo

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Med utgångspunkt i över 25 års praktisk erfarenhet, berättar Mattias Beijmo om människoöden, händelser och teknik som kommer få dig att omvärdera hur du ser på ditt digitala liv. Du kommer lämna föreläsningen med mer kunskap och större försiktighet än tidigare, men chansen är stor att du också kommer älska internet ännu mer. 

Internetteknologi, sociala plattformar och digitala verktyg som vi använder för vårt dagliga liv, används också i de digitala konflikter som rasar online. Viral desinformation, algoritmiskt styrd påverkan och statlig datainsamling är en exempel på ofrånkomliga delar av internetmediet — i såväl krigs- som fredstid.

Men internet är också en frihetsrörelse i kodform. Kriget i Ukraina har återigen visat hur internet fungerar som en digital gerillaverksamhet och ett civilförsvar där alla, även du, kan vara en del av motståndsrörelsen.

Gästföreläsare Mattias Beijmo

Mattias Beijmo är digitaliseringsexpert och författare med över 20 års erfarenhet av att arbeta med data, digitalisering, demokrati och samhälle.

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Linköping