.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare workshop på Goto 10

Innovation inom upphandlingar

9 okt 2020, 10:00–12:00 | Arrangör: DIGG

  • 9 okt 2020, 10:00–12:00
  • Svenska
  • Arrangör: DIGG
Eventet har redan varit

Vi välkomnar er till ett webbinarium där vi diskuterar hur upphandlingar kan bli effektivare, mer konkurrenskraftiga och transparenta med öppna data.

Under passet kommer presentationer med Q&A att hållas med följande teman:

1. Representanter från Hansel, den statliga enheten för samordnad upphandling i Finland kommer berätta om tjänsten granskaupphandlingar.fi som ger information om statens och kommunernas upphandlingar.

Medborgare får information om vad staten och kommuner köper och till vilka ändamål offentliga medel används, samtidigt som tjänsten ger företag aktuell information om marknader.

2. DIGG berättar vad som pågår för att digitalisera upphandlingsinformation i Sverige (om policyutvecklingen och om det Vinnova-finansierade Open Up projektet)

3. Nationell skalning öppna data (NSÖD) presenterar en ny studie om nyttan och de samhällsekonomiska effekterna av att publicera leverantörsreskontra i Sverige (Tatjana Apanasevic, RISE)

4. Open Up-projektet presenterar ett utkast på vägledning för myndigheter och kommuner om hur man lätt kan publicera upphandlingsdata och få stöd av Open Up-projektet.

 

Kontaktperson,

Toni Mickiewicz, tonimickiewicz@gmail.com

 

Notera,

Detta är ett digitalt webbinarie som sker via plattformen zoom.

Ett mejl med en direktlänk till zoom kommer att skickas till dig som är anmäld som deltagare några dagar före start.

Fler event i