.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare meetup på Goto 10 i Linköping

Hur undviker vi jä*** skitsystem? IT-studenter vill veta!

5 sep 2023, 15:15–17:00 | Arrangör: Linköpings Universitet

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Hur utvecklar man ett IT-system som funkar användarvänligt och smidigt? Till en speed dating på Goto 10 mellan studenter och företag söker vi efter utvecklare som jobbar med IT-system för professionella användare och som har kontakt med tänkta slutanvändare i sin yrkesroll.

Vi ses för en eftermiddag där studenterna får möjlighet att få kontakt med utvecklare och få information om vad det är för typ av system företagen utvecklar och hur systemen fungerar. Studenterna ska sedan försöka förstå perspektiv från användare, utvecklare och andra, i syfte att jämföra hur man ser på sina olika roller.

Efter detta kommer studenterna, som går första terminen på civilingenjörsprogammet i informationsteknologi, göra ett projekt där de i början av oktober under en timme ska intervjua företagsrepresentanter och användare av IT-system om deras olika perspektiv på vad som utgör ett välfungerande IT-stöd för yrkesverksamma.

Välkommen till en speed dating där företag möter och hjälper studenter. Kanske är de era framtida medarbetare? Linköping Science Park bjuder på eftermiddagsfika.

PS. Titeln på etta event är en anspelning på denna bok som ingår i studenternas kurslitteratur.

Kontakt

Frida Enebro, kommunikatör på Linköping Science Park

Frida.Enebro@linkopingsciencepark.se

+46 (0)72-4647255

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Linköping