.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare presentation på Goto 10 i Stockholm

Hur fungerar Wikisource?

14 mar 2019, 16:00–17:30 | Arrangör: Wikimedia Sverige

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Hur fungerar Wikisource? Peter Isotalo, långvarig volontär med erfarenheter från Wikisource på svenska, tyska och engelska, kommer till Goto 10 och föreläser och ger konkreta tips till dig som vill sätta igång!

Wikisource är ett av Wikipedias mindre kända systerprojekt. Projektet är ett arkiv för olika typer av texter, som skönlitteratur, historiska dokument och olika former av tal. Svenskspråkiga Wikisource har över 10 000 texter och nästan 75000 boksidor fördelade på 612 volymer. Det är en skatt för alla litteraturälskare och arkivnördar, men antalet aktiva användare är relativt lågt och många vet inte riktigt hur man ska hantera projektet.

Peter Isotalo, som har varit engagerad länge på svenska, tyska och engelska Wikisource, ger en presentation om vad Wikisource egentligen är och hur det går till när man laddar upp texter. Har du också lust att börja ladda upp publicerat material? Eller undrar du vad som egentligen finns på Wikisource, och vad man skulle kunna göra med det? Då är detta föreläsningen för dig.

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Stockholm