.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare workshop på Goto 10 i Linköping

Hackathon med Datateknologsektionen: dag 3

28 jan 2024, 09:00–17:00 | Arrangör: Datateknologsektionen

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Är du en problemlösare med intresse för programmering och vill tillsammans med gemensamma krafter lösa ett eller flera olika problem, utforska nya idéer och knyta nya kontakter? Välkommen till det tre dagar långa hackathon med Datateknologisektionen där alla webbintresserade kommer samman för att se vilka som kan göra det bästa webbprojektet! 👩‍💻💻👾

Schema

09:00 Frukost serveras på Goto 10 🥪

12:00 Slutpresentation där alla grupper får presentera sina projekt (presentationen kommer att sändas live på Goto 10:s YouTubekanal)

17:00 Avslutar så fort vi har röstat, kan komma att avsluta tidigare.

Så här går det till

Hackathon:et börjar på fredag 26 januari och avslutas på söndag 28 januari. Några dagar innan eventet kommer man kunna skicka in förslag på projektens tema, därefter kommer man kunna rösta ja eller nej på varje förslag fram tills eventet börjar. Under fredagen kommer temat med störst andel positiva röster presenteras. Efter temat har presenterats är det fritt fram att skapa lag av 1-5 personer, som sedan har fram till den sista dagens kväll på sig att skapa ett projekt enligt temat, samt förbereda en enklare presentation av det. På kvällen av eventets sista dag kommer alla lag få presentera sina projekt. Man får presentera sitt projekt på valfritt sätt, så välj sättet som passar ditt projekt bäst! Efter alla lag har presenterat sina projekt börjar röstningen, då får varje person rösta på de projekt (förutom sitt eget) de tycker är bäst överlag och inom olika delkategorier. Till slut kommer rösterna räknas, vilket avslöjar de tre bästa lagen som kommer få pris baserat på deras plats och vilka lag som vinner de olika delkategorierna.

Du som vill kan även delta på distans, programmera sitt projekt hemma och se introduktion och slutpresentationer online - dock om man vill delta på tävlingsmomentet så måste man vara där på plats. Hör av dig till arrangören om du vill få en Zoomlänk.

Vilka är välkomna?

Alla som är intresserade av webb är välkomna. Man behöver inte vara studerande, utan det är bara att komma och delta eller heja på lagen som deltar.

Vi som arrangerar Hackathon är Datateknologisektionen vid Linköpings universitet

Vi anordnar det här eventet för att vi tycker att sektionen ska ha fler inslag av webbprogrammering, eftersom det är väldigt användbart och skoj! Du hittar mer information om vilka vi är och vad vi gör på vår hemsida .

Kontakt

Olle Mineur, webmaster 2023/2024

webmaster@d-sektionen.se

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Linköping