.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare presentation på Goto 10 i Stockholm

Så föddes idén till Gapminder

24 maj 2017, 18:00–19:00 | Arrangör: IIS

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Vad krävs för att få människor att lyssna på fakta? Det tar Anna Rosling Rönnlund från Gapminder upp på den här föreläsningen. Gapminder jobbar för en faktabaserad världsbild genom att ta fram material som är fritt att använda.

Facebookevenemang.

Gapminder är en svensk stiftelse som presenterar fakta om världen på ett sätt som alla kan förstå. Anna Rosling Rönnlund är en av grundarna. I den här föreläsningen berättar hon om uppstarten, hur idén till Gapminder föddes och vad hon lärt sig under resans gång. Vad krävs för att få människor att lyssna på fakta och mota missuppfattningar? Anna presenterar även Gapminders senaste projekt: Dollar street.

Anna Rosling Rönnlund är vd på Gapminder som hon grundade tillsammans med Ola och Hans Rosling 2005. Tillsammans jobbar de för en faktabaserad världsbild. De mäter okunskap om världen och skapar dataprogram och andra undervisningsmaterial för att göra de stora dragen i världens utveckling begripliga och lätta att förstå. Allt material är fritt tillgängligt.

 

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Stockholm