.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare seminarium på Goto 10 i Linköping

Framtiden i våra händer

4 dec 2023, 11:30–12:30 | Arrangör: Linköpings kommun /Klimatneutrala Linköping

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Välkommen på en spännande föreläsning om storskaliga gröna omställningen med Isabelle McAllister som är klimataktivist, författare, programledare och expert på återbruk! ♻️

Den hållbara omställningen är komplex, från stora system och lagar som behöver ändras till praktiska beteenden i vardagen. Faktum är att för att lyckas behöver omställningen nå hela vägen in i vårt inre, för oavsett vilken roll vi spelar i att skapa den gemensamma framtiden så är vi alla individer. Individer som har arbetat, lärt och levt i en värld som inte längre är hållbar. Att ställa om och göra nytt kräver förändring och i förändring bubblar ofta känslor av motstånd upp.

Vi bjuder på vegetarisk lunchbaguette och kaffe/vatten för dig som deltar på plats på Goto 10. Vänligen observera att vi inte kan garantera att du får lunch om du anmäler dig efter 30 november kl. 17:00. Det finns även möjlighet att delta online och se inspelningen i efterhand på vår YouTubekanal, länken skickas ut i ett bekräftelsemejl när du anmäler dig.

I sin föreläsning ger Isabelle McAllister, känd från tv, en crash course i klimatläget och beskriver hur omställningen kan gå till genom att väva samman klimatforskning, psykologi och beteendevetenskap. Tillsammans med goda exempel på företag, städer, organisationer och personer från hela världen visar hon att det går att ställa om och tänka nytt.
Föreläsningen avslutas med många lokala actiontips från Linköpings kommuns klimatenhet eftersom tanken med hela eventet är att inspirera och ge fler verktyg att agera mer hållbart både privat och på jobbet.

Om projektet Klimatneutrala Linköping

Linköpings kommun har som mål att vara ledande i klimatarbetet. Vi vill skapa en stad med låg klimatpåverkan, hög livskvalitet och ett konkurrenskraftigt närlingsliv. För att
uppnå detta måste alla hjälpas åt. I samarbete med stora arbetsplatser skapas nu olika event och action utifrån intresse och behov. 

Linköping är även en av 23 städer som deltar i den nationella kraftsamlingen Klimatneutrala städer 2030 drivet av Viable Cities som är ett av Sveriges 17 strategiskt innovationsprogram. Här är fokus på hur digitalisering och digitala verktyg kan bidra till klimatomställning, hur fler kan bli medskapare i klimatomställningen samt hur investeringar kan mobiliseras för att växla upp takten. Läs mer om kommunens klimatarbete här.

Kontakt

Har du frågor om eventet eller vill du meddela eventuella allergier och specialkost? Hör av dig till Johanna Thidell på johanna.thidell@linkoping.se!

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Linköping