.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare workshop på Goto 10 i Linköping

FPGA-introduktionskväll med LiTHe kod

22 feb 2024, 17:00–21:00 | Arrangör: LiTHe kod

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Varmt välkommen till en FPGA-introduktionskväll, anordnad av LiTHe kods hårdvarugrupp! Vi kommer först gå igenom vad en FPGA är och hur du programmerar den. Sen kommer du få möjligheten att programmera en FPGA själv och styra en RGB-list!

Vi kommer börja kvällen med en presentation av FPGA:er och programmerbar logik. Vad består en FPGA av? Hur sätts delarna ihop till ett större system? Sen kommer vi prata om hårdvarubeskrivande språk (engelska: hardware description language, förkortat HDL) som används för att programmera en FPGA. Efter presentationen kommer vi gå igenom hur man kommunicerar med WS2812-LED:ar och programmera olika mönster med hjälp av en FPGA. Deltagarna får sedan chansen att programmera själva på några FPGA:er vi tar med.

Vi kommer använda oss av Spade, ett nytt hårdvarubeskrivande språk som utvecklas vid Linköpings universitet. Vi kommer gå igenom allt från grunden, så du behöver ingen tidigare erfarenhet av FPGA:er eller liknande. Däremot är det bra att ha lite programmeringserfarenhet.

Under kvällen kommer vi göra en gemensam pizza-beställning. Eventet har inga sponsorer, så pizzan kommer bekostas av dig som deltagare. Pizza-beställningen kommer ha begränsad storlek så att vi får den i tid. Ta kontakt med mig som arrangerar, Gustav Sörnäs, på hw@lithekod.se för mer information om pizza-beställningen och om du vill reservera en plats. Det finns också mikrovågsugnar om du hellre vill ta med egen mat.

LiTHe kod är en studentförening vid Linköpings universitet. Hårdvarugruppen är en ny undergrupp som verkar för att öka intresset för hårdvarunära programmering (mikrokontroller, FPGA, inbyggda system) och också skapa ett utrymme för personer intresserade av dessa ämnen att träffa varandra och utvecklas.

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Linköping