.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare seminarium på Goto 10 i Malmö

E-kronan och det kontantlösa samhället

27 sep 2022, 17:30–18:00 | Arrangör: Anna Haziraj - Be a Part, COVR Security

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Välkommen till en föreläsning om E-kronan och det kontantlösa samhället med en digitaliseringsexpert och mannen bakom det välkända e-legitimationssystemet: Bank-id!

Var började resan mot det kontaktlösa samhället? Var det lanseringen av BankID, Swish eller den statliga utredningen av e-kronan?  Vilka risker och möjligheter innebär en sådan utveckling? Vad händer med ''cash is king'' och vår rädsla av att känna oss alltmer övervakade?  Lär dig mer om det i detta spännande event med digitaliseringsexperten Anna Haziraj och mannen bakom Bank-id, Peter Alexanderson.

Talare

Peter Alexanderson

Peter är en cybersäkerhetsexpert med mål att skapa ett säkert internet. Han är grundare av säkerhetsbolaget COVR security. Mest känd är han dock som mannen bakom e-legitimationssystemet Bank-ID.

Anna Haziraj

Anna är digitaliseringskonsult och VD på Be a Part AB - ett bolag som främjar människocentrerad digitalisering.

Om eventet

Anna & Peter  kommer under kvällen beröra både utvecklingen av e-krona utredningen, IT-säkerhet och det kontantlösa samhället. 

Staten inleder nu ytterligare en till etapp kring en möjlig utgivning av e-kronan (statlig digital valuta). I de tekniska testerna under etapp 2 har Riksbanken bland annat undersökt om och hur en e-krona skulle kunna fungera offline, om prestandan i den testade lösningen är tillräcklig och hur banker och andra betaltjänstleverantörer skulle kunna integreras i ett e-kronanätverk. 

Anna kommer i detta event berätta mer om vad testerna har visat och om utgivingnen av e-kronan snart blir verklighet.

Vidare berättar Peter om nästa generations identitetsverifieringsapp. Lösningen är unikt användarintuitiv och bygger på den senaste krypteringstekniken. Teknikarkitekturen är patentsökt och härstammar från nordisk banksäkerhet.

Fika

Vi bjuder på dricka och enklare tilltugg. 

Var hålls eventet?

Det går att delta på plats på Goto 10 i Malmö eller online. Anmäl dig nu för att säkra din plats eller få en länk för onlinevisningen!

Varmt välkomna!

Anna & Peter 

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Malmö