.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare presentation på Goto 10 i Malmö

E-kronan – snart en verklighet?

26 aug 2021, 15:00–15:30 | Arrangör: Anna Haziraj

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Sverige är ett av de mest digitala länderna i världen och digitaliseringsresan fortsätter i rask takt. Nästa anhalt blir den digitala kronan: e-kronan.

OBS!
Registreringen är stängd. Se online här: https://www.youtube.com/watch?v=fDeDRC3m6Fo

Varmt välkommen till ett event om e-kronan där du får veta mer om vad e-kronan är, hur den fungerar och vad den skulle innebära för allmänheten. 

Frågan om digitala valutor, även kallade för kryptovalutor (Bitcoin, Etherum mf.), väcker en hel del reaktioner. Vi har sett en otrolig utveckling av dessa valutor och flera länder godkänner t.ex. Bitcoin som betalmedel. Första land i världen att godkänna en kryptovaluta som officiell betalningsmedel var El Salvador.

I Sverige undersöker nu regeringen möjligheten att ge ut ett komplement till den fysiska kronan, en så kallad e-krona. Utredningen startade 2017 och pågår fram till år 2022. I första rapporten framkom det att den digitala lösningen fungerade men att det behövdes vidare undersökning om bland annat hur en sådan lösning skulle fungera vid stora betalningar samt utan tillgången till internet (offlineläge). 

Föreläsningen hålls av digitaliseringskonsulten Anna Haziraj. En av Annas stora hjärtefrågor är hur digitala verktyg kan effektivisera och underlätta vår tillvaro. Hon har jobbat med digitalisering inom bland annat Malmö Stad och numera jobbar hon på Be a Part. Utöver kärleken för digitalisering är Anna även kaffe och chokladfantast. 

Välkommen att delta på plats på Goto 10 eller se live-sändningen på Youtube. Registrera dig nu för att delta.

Anna Haziraj, digitaliseringskonsult.

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Malmö