.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare presentation på Goto 10

Digital tillgänglighet - Det måste funka för ALLA! (Online)

14 maj 2020, 13:30–14:00 | Arrangör: Funka Nu AB

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Ett webbinarium om digital tillgänglighet med Funkas Danne Borell. Vi står just nu inför en verklighet där vårt samhälle sätts på prov. Vår vardag blir allt mer beroende av internet för att vi ska få tillgång till information, samhällsservice, skola, hälsovård, varor och andra tjänster.

Alla som har digitala kanaler behöver göra sina tjänster tillgängliga för alla. Det är allas rätt att de är inkluderade oavsett ålder, syn, kognitiv, motorisk och hörsel eller annan nedsättning - permanent eller tillfällig.

Coronakrisen ställer nya krav på att webbplatser är tillgängliga så att alla kan ta till sig samhällsinformation. Därför är digital tillgänglighet just nu viktigare än någonsin, den måste fungera för alla oavsett förmåga!

Funka är en helhetsleverantör av tillgängliga digitala tjänster. De analyserar, utvecklar och utbildar samt ger stöd, testar och sätter normer. Danne Borell är en populär utbildare hos Funka och är expert på pdf-dokument och tekniska granskningar av webbplatser. Han är även certifierad tillgänglighetsexpert hos branchorganisationen IAAP.

Varmt välkommen till en lärorik eftermiddag!

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.