.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare seminarium på Goto 10

Devops inom offentlig sektor

21 mar 2023, 12:00–13:00 | Arrangör: Network Open Source and Data (NOSAD)

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

DevOps växer som begrepp inom offentlig sektor. Det kan kort beskrivas som metoder och verktyg för att integrera och automatisera mjukvaruutveckling och IT-drift.
Eftersom detta är en stor del av vad offentlig sektors verksamhet kommer vi ha en serie med best practises utifrån DevOps-perspektiv. Först ut är David Berglund från Örebro kommun som lotsar oss genom några definitioner av DevOpsbegreppet och hur det kan tänkas relatera till Lean och agile.

Network Open Source and Data, förkortat NOSAD, är ett community där vi som jobbar med, och/eller vill använda sig av Sveriges gemensamma digitala resurser (öppna data, API:er och öppen källkod) delar kunskap, erfarenheter, omvärldsbevakar och nätverkar.

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.