.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare seminarium på Goto 10 i Stockholm

Det digitala samhällskontraktet

24 maj 2017, 08:30–12:30 | Arrangör: IIS

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Vilka är de stora utmaningarna civilsamhället möter i en digitaliserad omvärld? Hur formar vi det digitala samhällskontraktet? Välkommen till en interaktiv halvdag om vilket samhällskontrakt vi vill ha - digitalt.

Internetforum och sociala medier är en viktig arena för engagemang och samhällsdebatt, men vi har fortfarande inte hittat vår roll som civilsamhälle online. Vi har inte format tydliga politiska mål eller krav på hur vi vill att dessa arenor ska funka, trots att dess algoritmerna är helt avgörande för både hur och vad vi kan åstadkomma.

Tillsammans behöver vi som demokratiska organisationer förhålla oss till de stora utmaningarna vi står inför. Noga titta på vad det innebär att infrastrukturen ofta står helt utanför statens och det juridiska systemets kontroll och definiera hur vi hanterar det. Är anonymitet och avstånd till offentlig kontroll en möjlighet eller ett hot? Hur ser vi till att använda dessa arenor och verktyg för att fler ska kunna engagera sig? Och hur kan vi med gemensamma krafter se till att demokratiska värderingar får styra även online?

Välkommen på en halvdag tillsammans med Morgonforum, TechSoup Sverige och Internetstiftelsen.

Här kan du se webbsändning

Medverkande

Anna Ardin, verksamhetsledare Morgonforum

@therealardin

Samuel Somo, Ungdomens Nykterhetsförbund

@somosam

Kristina Alexanderson, Internetstiftelsen Sverige

@kalexanderson

Erika Brundin, utvecklings- och planeringschef i Svenska Kyrkan och vice ordförande i Forum – Idéburna organisationer med social inriktning

@erikabrundin

Pernilla Näsfors, projektledare och tf verksamhetsledare TechSoup

@pernillan

Andreas Ericsson, verksamhetsledare TechSoup och Ideella Jobb

@andreasericsson

 

Tid
Kaffe & Registrering Tid: 8.30-12.30 Vi bjuder på kaffe från 08.00. (Finns café där man kan köpa frukost och lunch).

 

  • 24 maj 2017, 08:30–12:30
  • Svenska
  • Arrangör: IIS

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Stockholm