.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare presentation på Goto 10 i Linköping

Dataskydd- nyheter, krav och utmaningar just nu

3 nov 2022, 12:00–13:00 | Arrangör: Knowit

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Behöver du en uppdatering om vad som har hänt på dataskyddsområdet kring överföringar av personuppgifter till tredjeland? Vi går igenom de viktigaste händelserna och reglerna inom dataskyddsområdet över en lunch.

Sedan dataskyddsförordningens ikraftträdande har det hänt mycket inom dataskyddsområdet. Inte minst har det medfört nya utmaningar för organisationer som vill överföra personuppgifter från EU till USA eller andra tredjeländer, samt vid användandet av amerikanska molnlösningar och analytiska verktyg. 

Regelverket har även lett till väsentligt striktare krav när det kommer till användandet och placerandet av kakor på besökares datorer och enheter. 

Vill du få en uppdatering om vad som har hänt på dataskyddsområdet kring överföringar av personuppgifter till tredjeland? Behöver du en samlad bild över vad som hänt sedan Schrems II och hur man kan tänka för en säker hantering av personuppgifter? Funderar du på om det är fritt fram att använda amerikanska tjänster just nu? Och vet du egentligen vad som krävs för att kunna använda kakor? 

Vi bjuder på en lättare lunch! Meddela oss om du önskar lunch och om du har några allergier/kostpreferenser. 

Välkomna! 

Om talarna

Jessica Tornberg

Jessica Tornberg är dataskyddsjurist på Knowit Cybersecurity & Law och har flera års erfarenhet av affärsjuridik men arbetar främst med GDPR och har bland annat varit dataskyddsombud i flera organisationer och stöttat i dataskyddsfrågor. 

 

Victor Johnsson

Viktor Johnsson är även han jurist på Knowit Cybersecurity & Law med ett fokus på dataskyddsfrågor och riskhantering. Utöver hans juridiska specialisering så har han även kunskap inom IT och IT-säkerhet och kan hjälpa kunder genom ett multidisciplinärt perspektiv. 

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Linköping