.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare nätverkande på Goto 10 i Linköping

Vi reder ut lagar, direktiv och certifiering i cyberdomänen; My Bergdahl, Teknikbolagen och Ted Strandberg, RiSE

24 aug 2023, 10:00–12:00 | Arrangör: Linköping Science Park

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Välkommen på Cyberly nätverksträff om cybersäkerhet!

I takt med den ökande digitaliseringen ökar inte bara möjligheterna att utveckla och förenkla processer och skapa nytt. Även hoten och riskerna ökar. Frågor om cybersäkerhet och cyberhot hamnar högt på löpsedlar och politiker känner sig manade att agera. Inte minst i en EU-kontext. De senaste åren har vi därför sett en aldrig tidigare skådad kaskad av ny lagstiftning om data, cyber och säkerhet. Initiativ och begrepp som NIS, CRA, Enisa, Cybersäkerhetsakten och många fler har presenterats och det är svårt att navigera i hur regelfloran ser ut.

Konsekvenserna för den som inte känner till, och följer reglerna, kan bli stora. Bötesbelopp i likhet med de vi numera känner igen från GDPR-sammanhang kan påföras, liksom personligt ansvar för företagsledning. I den här föreläsningen visar My Bergdahl, ansvarig för digital handel på Teknikföretagen, hur landskapet ser ut. Hon går igenom de viktigaste EU-lagarna är och varför det är så viktigt att hålla koll på dem – även för små företag och företag i uppstartsfas.

Kontakt

Joanna Sjölander, Klusterledare Cyberly Linköping Science Park

joanna.sjolander@linkopingsciencepark.se

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Linköping