.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare nätverkande på Goto 10 i Linköping

Cyberly nätverksträff: RISE om resilienta informationssystem och digital resiliens

14 jun 2023, 10:00–12:00 | Arrangör: Linköping Science Park

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Välkommen till en återkommande nätverksträff för Cyberly!

Digitaliseringens transformerande kraft samspelar med flera andra samhällsförändrande omständigheter och påverkar förutsättningarna för samhällets struktur och funktion. Denna transformation förändrar hur vi behöver organisera samhälle, mötesplatser och bilda kunskap. För att möta denna transformation ses ett växande behov av resilienta informationssystem och digital resiliens.

Precis som vår samtids utveckling erbjuder stora möjligheter, så uppstår också nya problem och utmaningar att möta. I denna föreläsning illustrerar Carl Heath, senior forskare vid RISE, hur förnyelse och transformation inom digital resiliens kan förbättra vår förmåga att hantera dessa utmaningar och pekar på såväl nutida som framtida möjligheter och utmaningar för ökad motståndskraft.

Om talaren:

Carl Heath är senior forskare och fokusledare för området resilienta informationssystem på RISE. Fokusområdet syftar till att stärka förutsättningarna för ett tryggt och resilient samhälle i en digital tid. Carl har ett forskningsintresse inom samhällets digitala strukturomvandling, framförallt rörande frågor kopplade till demokrati, digital resiliens, innovation och lärande. Carl har varit regeringens särskilda utredare att värna det demokratiska samtalet och är idag medlem i en tankesmedja för Nordiska Ministerrådet rörande demokrati och digitalisering. Carl hörs även i podden Livslångt som finns där poddar finns.

Kontakt
Joanna Sjölander, Klusterledare Cyberly, Linköping Science Park
joanna.sjolander@linkopingsciencepark.se

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Linköping