.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare nätverkande på Goto 10 i Linköping

Cyberly nätverksträff

20 apr 2023, 10:00–12:00 | Arrangör: Linköping Science Park

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Välkommen till en återkommande nätverksträff för Cyberly!

FOI om urval av cybersoldater och lärdomar från Ukraina

Vi följer upp vår träff med Försvarsmakten om de nya Cyberförbanden med att Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI)  berättar om hur de testar och rekryterar värnpliktiga cybersoldater och cyberofficerare, samt vad man drar för lärdomar av kriget i Ukraina för framtida forskning.

Tack vare sin spetskompetens inom cyberområdet och goda kunskaper inom beteendevetenskap och psykologi, har FOI kunnat utforma en urvalsprocess som står sig mycket bra internationellt. Testerna som är utformade av FOI, mäter bland annat kognitiv förmåga, logiskt tänkande och datakunskaper. Om detta berättar Patrik Lif, Forskare, FOI.

FOI forskar också om bland annat cyberkrig och staters cyberaktiviteter i skymningslägen. Vilka erfarenheter kan svenska företag dra av historiska och pågående cyberkonflikter i vår omvärld? Om detta berättar David Lindahl: Forskare, FOI.

Sprid gärna inbjudan till ditt nätverk av kollegor och leverantörer – ett konkurrenskraftigt näringsliv bygger vi tillsammans!

Cyberly bjuder på förmiddagsfika.

Kontakt
Joanna Sjölander, Klusterledare Cyberly, Linköping Science Park
Joanna.sjolander@linkopingsciencepark.se

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Linköping