.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare presentation på Goto 10 i Stockholm

Com Hem-Kollen 2017

21 jun 2017, 12:00–13:00 | Arrangör: COM HEM

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

- Sveriges digitala välmående, fejknyheter och gaming

Com Hem-Kollen är en rapportserie där vi beskriver vi  det digitala välmåendet i Sverige och olika aspekter och fenomen kring digitaliseringen. Rapporterna är ett samarbete mellan Com Hem och Kantar Sifo och baseras varje gång på intervjuer med cirka 2200 personer.

I den rapport vi släpper i juni presenterar vi för andra året Com Hems index för digitalt välmående, som visar svenskens tillgång, kunskap och attityd till internet.  Vi har även undersökt vilka baksidor svenskarna ser med internet, hur och om vi arbetar hemifrån och hur digitaliseringen påverkar familjerelationerna. Vi har också färska siffror på IoT och hur många uppkopplade prylar vi egentligen har i hemmet.

Vi har även gjort en djupdykning om fejknyheter. Hur påverkar det oss och hur många är det som egentligen upplever det som ett problem att informationen online ibland är vinklad eller falsk?

Slutligen pratar vi om Com Hem-Kollen Gaming där vi frågat både barn och föräldrar om gaming. Bland annat visar det sig att 88% av de barn som spelar måttligt trivs med livet, vilket är fler än bland de som inte spelar datorspel. Föräldrarna är mer tveksamma och tycker spelandet tar för mycket av barnens tid och sju av tio anser att det är dåligt för hälsan. Samtidigt vill barnen att föräldrarna ska engagera sig, lika mycket som det gör när det gäller traditionell idrott.

Talare:

Ben Ameur Sadek, Gamingexpert Com Hem

Petra von Rohr, Kommunikationschef, Com Hem

Fredrik Hallstan, Presschef, Com Hem

Moderator: Anna Caracolias

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Stockholm