.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare workshop på Goto 10 i Malmö

CoderDojo - Lärarkodstugan

21 okt 2020, 17:00–19:30 | Arrangör: Foo Café

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Söker du tips och inspiration till hur du kommer igång med programmering i skolan – anmäl dig till en lärarkodstuga.

Lärarkodstugan ger dig grundläggande kunskaper i hur du kan använda programmering i klassrummet tillsammans med dina elever.

Här får du utforska hur programmering kan användas i undervisningen tillsammans med lärarkollegor och volontärer med lång erfarenhet av att lära ut programmering till barn. Materialet som vi använder är anpassat till läroplanen för årskurs 4-6 https://www.kodboken.se/.

I lärarkodstugan får du prova på praktiska uppgifter i programmering som kan användas i matematik och teknik så väl som ämnesintegrerat med ämnen som svenska, samhällskunskap och NO. Vi använder främst kodarverktyget Scratch men testar även andra programmeringsmiljöer samt datorfria lekar och övningar.

Vi kommer att genomföra denna kursen tillsammans med CoderDojo Lund som genomförde denna kursen i hösten 2019.

Utbildningen av lärare, Lärarkodstugen, kommer att påbörjas den 23 september. Kursen har 5 tillfällen som vi kommer att genomföra varannan vecka.

Var vänlig och ta med egen dator (om ni avser att delta på plats).

Ni kan också delta online.

Notera att vi kommer att säkerställa social distans mellan alla deltagare. 

  • 21 okt 2020, 17:00–19:30
  • Svenska
  • Arrangör: Foo Café

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Malmö