.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare presentation på Goto 10 i Stockholm

Bokskannare

29 nov 2018, 17:30–19:30 | Arrangör: Evelina Bång och Gitta Wilén

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Evelina Bång och Gitta Wilén som är medlemmar i Wikimedia Sverige välkomnar dig som hjärtar fri kunskap på en nördig crash course i vad som krävs för att skanna en bok och att lägga upp den på Wikisource, ett systerprojekt till Wikipedia.

Foto: CC BY-SA 4.0 Sofie Sigrinn

Du kan också bli en bokskannare och bidra till att göra nya källtexter med fri licens och riktigt gamla böcker, tidningar och arkivdokument läsbara, länkbara, sökbara och citerbara. Sedan kan du glömma fritidssysselsättningar som soduko och annat pyssel, för vi kommer att visa hur det går till att korrekturläsa kollaborativt och bidra till det fria biblioteket Wikisource.

 

När kvällen är slut vet du vad du kan skanna och hur det går till och du vet hur du i samarbete med andra på Wikisource tillgängliggör källtexter. Ta med dig din dator, så kan du komma igång direkt!

Evenemanget livestreamas här: https://www.youtube.com/watch?v=MqzTZvJW0cA

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Stockholm