.FILE 2G 3G 4G 5G

Seminarium på Goto 10 i Linköping och online

Välkommen till Linköpings stadsbiblioteks bokcirkel på Goto10: Läsning 3.0!

10 sep 2024, 14:30–17:00 | Arrangör: Götabiblioteken , Linköpings stadsbibliotek

I en tid när teknologi och digitalisering formar vår tillvaro, bjuder vi in dig att utforska denna interaktion genom litteraturens värld. Delta i vår bokcirkel där vi läser och tillsammans diskuterar tre noggrant utvalda romaner som speglar teknikens påverkan på samhället och individen. Upptäck vår samtid och framtida utmaningar genom dessa tankeväckande berättelser.

Läseschema:

  • 10 september: "Klara och solen" av Kazuo Ishiguro
  • 17 oktober: "Kentukis" av Samanta Schweblin
  • 20 november: "Märket" av Frida Isberg

Varför dessa romaner?

Dessa böcker ger unika perspektiv på teknikens komplexa roll i våra liv. Våra samtal efter varje bok ger oss chansen att reflektera över teknikens möjligheter och risker, och hur den påverkar vår mänsklighet. Vårt mål är att utveckla en djupare förståelse och ett ansvarsfullt förhållningssätt till den teknik som omger oss.

Bokpresentationer:
"Klara och solen" av Kazuo Ishiguro

Följ Klara, en artificiell vän skapad för att vara sällskap till ensamma barn. I en värld präglad av tekniska framsteg och etiska dilemman, utforskar Klara mänskliga relationer och känslor.

"Kentukis" av Samanta Schweblin

Stig in i en värld där övervakningsteknologi blir alltmer närvarande. Den här spännande episodromanen visar hur teknologin kan undergräva privatlivet och förändra vår syn på autenticitet och säkerhet.

"Märket" av Frida Isberg

Utforska berättelser om de osynliga och synliga märken vi bär. Genom ett spektrum av karaktärer och deras personliga historier undersöker Isberg identitet och samhällets förväntningar.

Flexibelt deltagande
Du är välkommen att delta i en diskussion, några av dem, eller alla – valet är ditt! Varje bokcirkelträff erbjuder en unik chans att djupdyka i olika teman, så känn dig fri att välja de tillfällen som passar ditt intresse och schema bäst.

Kom och diskutera med oss! Vi ser fram emot att välkomna dig till engagerande samtal som spänner från vår nutid till framtiden. Varmt välkommen till en berikande litterär resa!


Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Linköping