.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare presentation på Goto 10 i Malmö

Bitcoin - på ett sätt alla kan förstå!

16 nov 2021, 17:30–19:00 | Arrangör: kryptokonsult.se

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

En föreläsning för alla som någon gång undrat vad bitcoin egentligen är till för och varför försäkringsbolag, institutioner och företag köper bitcoin för miljardbelopp!

Paypal är exempel på ett företag som har börjat tillåta sina användare handla med bitcoin. Vad är det som händer? Kommer bitcoin påverka din och min vardag? Är det något som passar i en långsiktig investeringsportfölj eller är det ren gissningslek?

Föreläsningen passar alla som är intresserade av ekonomi och digital innovation. Fokus ligger främst på bitcoins praktiska innebörd för oss människor och inte på tekniska detaljer för att så många som möjligt ska få chansen att greppa essensen av innovationen.

Föreläsningens innehåll:

  • Vad är bitcoin och hur funkar det?
  • Vad löser bitcoin för problem?
  • Bitcoins viktigaste karaktärsdrag.
  • Hur stort kan bitcoin bli?
  • Hur bitcoin kan misslyckas.
  • Frågor & Diskussion
  • Workshop: skicka och ta emot bitcoin över Lightning-nätverket.

Om talaren:

Sedan 2018 driver Arsha kryptokonsult.se och har föreläst om fenomenet för skolor, marknadsföreningar och företag. De senaste 6 åren har Arsha studerat monetär historia, national- och företagsekonomi, bl.a. på Lunds Universitet, med högt fokus inom sparande och investeringar. Med passion för utbildning har han rest runt i Skåne och föreläst om Privatekonomi, framför allt vad gäller sparande, aktier, fonder & lån för ca 3000 gymnasieelever.

Sagt om Arsha:
"Efter Arshas inledning var intresset på topp! Han avslutade med 30 minuters frågestund då nyfikenheten var enorm!" "Arsha är en enormt duktig talare! Hans intresse för ämnet lyser verkligen igenom och smittar av sig." "Jättefiffigt upplägg i föreläsningen där man fick svar på de frågor som uppstod under tiden. Arsha är väldigt pedagogisk och trovärdig och har ett sätt att behålla publikens intresse genom hela mötet. Han får gärna komma tillbaka igen framöver och uppdatera oss!" "Följde med på föredrag om bitcoin för att vara snäll, var egentligen helt ointresserad, men vad intressant! Blev informerad, överraskad och fascinerad av en helt ny värld. Arsha förklarade på ett enkelt vis och ibland med humor hur kryptovalutor fungerar idag, vad vi kan förvänta oss i framtiden och hur kryptovalutor kommer förändra våra beteenden. Ett av de intressantaste föredragen jag varit på!"

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Malmö