.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare presentation på Goto 10 i Linköping

Att skriva och producera K-pop med Pontus Kalm

22 nov 2022, 17:00–18:30 | Arrangör: East Sweden Game

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Den sydkoreanska K-popscenen har på senare år fått stor global spridning med framgångsrika frontband som BTS och BLACKPINK. Medan gruppmedlemmarna och artisterna i regel är inhemska, så är låtskrivarna och producenterna ofta delvis från väst och inte sällan Sverige. Missa inte chansen att träffa Linköpings egna Pontus Kalm och ta del av hans arbete som låtskrivare och producent!

I den här föreläsningen kommer Pontus djupdyka i K-pops universum och berätta mer om hur man skriver K-pop. Vilka element är vanliga i musiken? Vad skiljer den från den popmusik som framförs av västerländska popartister på topplistorna? Pontus kommer att visa upp en av sina låtproduktioner och ge en unik inblick i låtskrivande och produktion. Han är nyligen hemkommen från ett låtskrivarcamp i Seoul i Sydkorea där han skrivit musik för musik-och nöjesbolaget YG Entertainment, som jobbar med bland annat BLACKPINK. Vi kommer får höra hur det går till att skriva i teams och på camp med hård tidspress! 

Denna föreläsning är en del av Linköping Game Week och arrangeras av East Sweden Game i samarbete med NärCon och Musiknod. Alla intresserade är välkomna! Fritt inträde.

Om talaren

Pontus Kalm från Linköping har skrivit och producerat låtar för framgångsrika K-popband som BTS, TXT, NCT 127 och ITZY, musik som i sin tur sålt mer än tio miljoner fysiska skivor och har hundratals miljoner streams. Dessutom har Pontus haft flera topplaceringar på Billboard 1:a i Japan, 3:e plats på Svensktoppen och över 10 låtar på Sveriges top 50 lista på Spotify.

Om arrangören

At East Sweden Game we help you develop games and digital experiences. We offer an attractive area for meetings, exchange of knowledge and development. As a member you get advisory, access to a wide industry network and help with financing. We are located in Linköping and Norrköping, Sweden. More information is available at eastswedengame.se.

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Linköping