.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare presentation på Goto 10 i Stockholm

Kulturnatten 2019 | Artist talk - Hur ser en stormtroopers vardag ut vid sidan av dödsstjärnan?

27 apr 2019, 18:30–19:30 | Arrangör: Goto 10

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Kristina Alexandersons fotografi har uppmärksammats av tidningar som Aftonbladet och engelska Daily Mail. Nu bjuder hon på en föreläsning om att skapa fotografier för internet med leksaker som motiv.

Kristina Alexanderson ger en föreläsning om att skapa fotoprojekt som uppstår på internet och sedan landar på internet. Hon kommer att berätta om sitt fotografi som handlar om att undersöka identitet, vem eller vilka vi blir/är samt vad som definierar oss. I sitt fotografi undersöker Kristina också relationen mellan föräldrar och barn, samt i vilken mån vuxna utgör en förebild eller inte. Frågor som hon närmar sig är: Vad definierar oss, vad bestämmer vilka vi är, blir? Återkommande teman för Kristina är föräldraskap, sökande, längtan och osäkerhet. Föreläsningen avslutas med en visning av utställningen på Goto10 som är en del av Kulturnatten.

Om fotografen

Kristina Alexanderson har uppmärksammats av tidningar som Aftonbladet och engelska Daily Mail för de bilder hon delar med sig av under Creative Commons-licens. Främst har hennes Star Wars-bilder på Stormtroopers fått spridning, för att de skildrar en soldats vardag, en mer mänsklig sida av Imperiets soldater, vardagen och familjelivet. 2015 ställdes Alexandersons bilder ut vid Bryan Ohno Gallery i Seattle, USA. Kristinas podd heter Toy photographers podcast.

  • 27 apr 2019, 18:30–19:30
  • Svenska
  • Arrangör: Goto 10

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Stockholm