.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare presentation på Goto 10 i Stockholm

Arbeta med digital läsning - en lärarkväll

2 okt 2019, 17:00–20:30 | Arrangör: Internetstiftelsen

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Internetstiftelsen erbjuder en serie lärarkvällar för att stärka den digitala kompetensen i skolan. Vi erbjuder en fullspäckad kväll kring digital läsning för svensk- och solärare i grundskolan.

Att utveckla goda, digitala läsare

Hur påverkar den digitala kontexten elevernas läsförståelse? Vilka förmågor är viktiga att träna på för att eleverna ska bli goda, digitala läsare? Hur ska vi förhålla oss till digitala textgenrer som spel och sociala medier? Hur kan vi på bästa sätt använda oss av de fördelar som digitala texter ger, samtidigt som vi hittar strategier för att hantera det som fungerar mindre bra? I Frida Monsens föreläsningen går vi igenom konkreta metoder och exempel från undervisning som är baserad på den forskning som finns på området.

Vill du utveckla din digitala kompetens? Få verktyg och resurser som du kan arbeta med i din undervisning? Kom till vår lärarkväll kring digital läsning. Syftet med Internetstiftelsens lärarkvällar är att du som lärare ska få en inblick i det stöd som vi erbjuder dig som undervisande lärare i svenska och so. Kvällen inleds med en föreläsning av Frida Monsen en rutinerad lärare och föreläsare, med digitalisering som spetskompetens. Frida kommer att ge en inblick till hur du kan arbeta med digital läsning. Kvällen följs sedan upp med att du får en presentation av de resurser som Internetstiftelsen har i form av digitala lektioner, en öppen lärresurs kring digital kompetens. Kvällen avslutas med att Boel Nygren redaktör på digitala lektioner berättar hur du kan arbeta med att utveckla din och dina elevers förståelse för hur språket online kan integreas i ett arbete kring digital kompetens, genom att använda digitalalektioner.se

Programmet ser ut enligt följande

17:00-17:30 Lättare tilltugg
17:30-18:15 Föreläsning av Frida Monsen
18:15-18:30 Om internetstiftelsens skolsatsning Digitala lektioner
18:30-20:00 Är språket i digitala tjänster något annat än det som böckerna innehåller? Vi tittar på Youtube, emoijs och bilder. med Boel Nygren

Eventuella matpreferenser mejlas till nedanstående kontaktperson.

 

Har du inte möjlighet att vara med på plats kan du se detta via vår youtube-kanal här.

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Stockholm