.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare lansering på Goto 10 i Stockholm

Inställt: INSTÄLLT - Äntligen en branschförening och certifiering inom webbtillgänglighet

4 okt 2018, 09:00–09:30 | Arrangör: IAAP Nordic

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Nu startar vi IAAP Nordic, en branschorganisation för dig som arbetar med digital tillgänglighet. Kom till Goto 10 och lyssna till vad vi kan erbjuda dig när det gäller medlemskap och certifiering.

Digitaliseringen har enorm potential. Men stora delar av befolkningen har svårt att tillgodogöra sig fördelarna, eftersom majoriteten av dagens gränssnitt inte följer regelverken för tillgänglighet. Det innebär att äldre, nyanlända och personer med olika funktionsnedsättningar har sämre förutsättningar att delta i samhället på lika villkor.

Skälet till att det ser ut så här är bristande kompetens. Krav på tillgänglighet lärs inte ut på universiteten. Antalet expertbolag är ytterst begränsat. Många vill väl men få vet hur. I september i år får hela EU lagstiftning på det här området. Men det är nästan omöjligt att få tag på rätt kompetens. IAAP startades i USA 2013 och vi har nu över 1500 medlemmar. Nu startar vi en nordisk avdelning där du har möjlighet att möta likasinnade, nätverka och lära dig av den internationella eliten på området.

Vi vänder oss till dig som arbetar som utvecklare, projektledare, formgivare, upphandlare och kommunikatör. Vårt syfte är att definiera, främja, påverka och förbättra tillgänglighetsbranschen genom nätverk, utbildning och certifiering.

 

Vi bjuder alla deltagare på kaffe och smörgås.

 

Välkommen,

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Stockholm