.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare presentation på Goto 10 i Stockholm

När trollen klev in i politiken – en historisk genomgång

15 nov 2017, 12:00–12:40 | Arrangör: Internetmuseum

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Internetmuseum erbjuder en historisk genomgång av hur trollkulturen blivit en politisk maktfaktor. Vi går igenom den så kallade alt-right-rörelsens band med internetkulturen, genom 80-talsestetik, tecknade grodor, raljant antisemitism och rasism, allt inlindat i 4chans ironiska trollkultur.

Foto: serra boten CC BY

John Frölander, arkivarie på Internetmuseum, har i flera år studerat alt right-rörelsen och skrivit om den för tidskriften Expo. På lunchföreläsningen berättar han om alternativhögerns resa från en smal och snobbig krets högerintellektuella till att bli trollkulturens favoritideologi. Han berättar även om hur trollen bidrog till att kampanja för Donald Trump i presidentvalet.

Föredraget berör också trollkulturen i stort, dess uppkomst och hur reglerna på sajten 4chan kommit att premiera extrema åsikter.

Det serveras ingen mat på evenemanget men det finns lunch och fika att köpa på Goto10.

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Stockholm