.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare seminarium på Goto 10 i Stockholm

Älska ditt brödrostbarn! Så får vi fler tjejer att plugga teknik

5 mar 2019, 17:00–18:00 | Arrangör: Internetstiftelsen

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Alla barn är nyfikna. Vissa blir mer uppmuntrade än andra, och går från att förstöra familjens brödrost till att utveckla Volvos nya elbilar. Men hur kommer det sig att det är just så många flickor som fastnar vid brödrosten och inte uppmuntras att utforska vidare? Varför är civilingenjör fortfarande ett typiskt manligt yrke?

Vi måste öka de svenska företagens konkurrenskraft, men det är såklart omöjligt utan en säkrad kompetensförsörjningen. Både tjejer och killar är intresserade av teknik men det är påfallande många tjejer som inte väljer att läsa teknik eller jobba med teknik. Varför är det så?

Välkommen på en föreläsning med Amelie von Zweigbergk under mångfaldsveckan på Goto 10.

Om talaren
Amelie har varit statssekreterare åt fem ministrar, suttit i UNESCOs styrelse i Paris, varit projektledare för det orange pensionsbrevet, utrett gymnasieskolan och yrkesutbildningarna, borrat i EU:s demokratiska underskott och arbetat för en stor arbetsgivarorganisation.

Kom och låt dig inspireras!

 

Detta evenemang kommer att livesändas, titta här:

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Stockholm