.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare lansering på Goto 10 i Stockholm

Alla ser dig – den personliga integriteten i en digital värld

7 nov 2019, 17:00–18:00 | Arrangör: Internetmuseum , Internetstiftelsen

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Mycket har hänt sedan George Orwell beskrev storebrorssamhället 1948. Då var det statens övervakningsapparat som var källan till oro, nu står de stora teknikjättarna i fokus. Välkommen till lanseringseventet för Internetmuseums nya utställning där vi sätter ett högaktuellt ämne – den personliga integriteten i en digital värld – i ett historiskt perspektiv.

Vår personliga data är smörjmedlet för den nya digitala ekonomin, en värdefull produkt allt fler vill få tillgång till. Samtidigt är kunskapen bland svenskarna för hur deras personliga data används låg, och många oroas för hur nätjättarna inkräktar på den personliga integriteten.

Men hur hamnade vi här? Med avstamp i George Orwells roman 1984 guidar dig Internetmuseums Jörgen Löwenfeldt genom kryptokrig, spionprogram, nya affärsmodeller och avslöjanden om massövervakning.

Vi har även bjudit in en av Sveriges främsta IT-säkerhetsexperter, Anne-Marie Eklund Löwinder, som kommer att ge sin syn på utvecklingen. För henne har frågor rörande personlig integritet stått i fokus ända sedan tidigt 90-tal då hon jobbade med utvecklingen av digitala tjänster för statsapparaten och kritiserades av dåvarande minister Leif Pagrotsky då hon och hennes kollegor på IT-kommissionen förordade kryptering.

Det här vill du inte missa! Evenemanget riktar sig till alla som är intresserade av frågor som rör personlig integritet och nutidshistoria.

 

Vi bjuder alla deltagare på lättare tilltugg.

 

 

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Stockholm