.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare presentation på Goto 10 i Linköping

Afternoon Io(Tea): lär dig mer om etik, 5G och uppkopplade system

8 nov 2023, 14:00–16:30 | Arrangör: IoT World

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Den 8 november, under East Sweden Innovation Week, bjuder IoT World tillsammans med Tre Sverige, Linköpings universitet och Rise in till afternoon tea – en eftermiddag där strålkastarljuset kommer vara på etik, 5G och IoT.

Vi kommer få höra hur etik spelar roll i olika tekniska sammanhang och vad det innebär, samt 5Gs roll för IoT och hur det används.

Det här tillfället passar både dig som har lång erfarenhet av IoT och för dig som vill veta mer om hur uppkopplade system fungerar och dess olika områden. Eftermiddagen är uppdelad på två föredrag där vem som helst är välkommen att delta och lyssna – delta på det som är intressant för dig! Eventet är med andra ord öppet för alla att delta och man kan komma och gå som man vill, men vi önskar att du anmäler dig så vi vet vilka som räknar med att komma under eftermiddagen.

Mellan presentationerna kommer det även finnas utrymme för att ställa frågor och nätverka med andra. Tre Sverige bjuder på Tre-fika med småkakor och kaffe/te i samarbete med natural.kaffebar, precis som ett afternoon tea!

Eventet kommer livesändas vilket betyder att det går bra att delta både på plats och online. Länk till livestream skickas ut närmre inpå eventet och uppdateras i den här eventtexten.

Agenda: 

14.00-14.15 Drop in 

14.15 IoT och etik: Den snabba teknikutvecklingen öppnar dörrar till ett hållbart samhälle med samhällsnyttiga IoT-innovationer i vår vardag. Men när samhällsnytta kolliderar med individens integritet, vad händer då? Tomas Westlund från RISE och Martin Holmberg från Linköpings universitet, presenterar olika etiska dilemman för teknik i olika sammanhang. 

15:00  Göran Berglund & Peter Dahlberg från Tre Sverige bjuder på Tre-fika och informerar om 5G, IoT och privata nätverk 

Slut senast 16:30 

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Linköping