.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare seminarium på Goto 10 i Linköping

Afternoon AIoTea – så arbetar du datadrivet med IoT och AI

17 apr 2024, 14:00–16:30 | Arrangör: IoT World

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Den 17 april är det dags för Afternoon AIoTea där IoT World och AI Sweden bjuder in till en afternoon tea – en eftermiddag där strålkastarljuset kommer vara på datadrivna arbetssätt.

Hur fungerar datadriven kollektivtrafik idag, vilka utmaningar finns – och var finns behov av nya idéer och produkter och lösningar framåt? Det kommer du få lära dig mer om under eftermiddagen när Savantic och Östgötatrafiken delar med sig av hur IoT och AI möjliggör detta. 

Eftermiddagen är uppdelad i två föredrag där vem som helst är välkommen att delta och lyssna – delta på det som är intressant för dig! Man kan komma och gå som man vill, men vi önskar att du anmäler dig så vi vet vilka som räknar med att komma under eftermiddagen.

Anmäl dig senast 12 april!

Program

  • 14:00 — 14:10

Inledning (livesändning startar)

Introduktion av AI Sweden och IoT World.

  • 14.15

Östgötatrafiken

Hur jobbar Östgötatrafiken datadrivet? Presenteras av Martin Ericsson, BI-arkitekt och Albert Gunnarsson Systemintegratör på Östgötatrafiken.

Östgötatrafiken ansvarar för kollektivtrafiken i Östergötland. Företaget planerar linjer och tidtabeller med buss, tåg och spårvagn med målet att ge kunden en enkel, trygg och bekväm resa och ett bra och pålitligt alternativ till bilen. Östgötatrafiken arbetar bland annat för att öka kollektivtrafikens marknadsandel och ha nöjda kunder. Utformningen av resor och tjänster ska också bidra till ett klimatpositivt samhälle. Uppdraget att planera, samordna och driva kollektivtrafiken har Östgötatrafiken fått av bolagets ägare, Region Östergötland. Kostnaderna täcks till cirka 40 procent av biljettintäkter. Resten betalas av Region Östergötland, det vill säga av skattebetalarna.

Mer information om föreläsningen kommer inom kort.

  • 14.45

Fika & Mingel

  • 15.15

Savantic

För att möjliggöra den stora affärsnytta som IoT kan ge, krävs AI och ett datadrivet arbetssätt. Från egna erfarenheter går vi igenom vilka utmaningar man kan möta och vad som krävs för att det ska vara möjligt att använda AI tillsammans med IoT-data.

Presenteras av Claes Orsholm, VD på Savantic.

  • 16.15-16.30

Mingel och avslut

  • 17 apr 2024, 14:00–16:30
  • Svenska
  • Arrangör: IoT World

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Linköping