.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare presentation på Goto 10

A-Kassa för småföretagare och frilansare - Information och diskussion

9 mar 2021, 13:30–14:30 | Arrangör: Ombud Skåne Johan Olson, Småföretagarnas A-kassa

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Arbetsmarknaden kan svänga snabbt och din arbetssituation kan förändras. Vi går igenom grunderna och berätta om vilket skydd du kan få som företagare genom att ansluta dig till A-kassan.

SMÅA är en arbetslöshetskassa för småföretagare och deras familjemedlemmar, som arbetar i små- och medelstora företag i Sverige och som vill försäkra sig mot inkomstbortfall vid arbetslöshet.

SMÅA startade sin verksamhet 1969 och är i dag, med 113 000 medlemmar, Sveriges största företagarägda medlemsorganisation. Vår vision är att Sveriges alla företagare är medlemmar i en a-kassa och att förstahandsvalet är SMÅA. Vårt huvudkontor finns i Lycksele, Västerbottens län. Vi har även kontor i Stockholm och ombud i alla Sveriges regioner från Skåne till Norrland. Vårt långsiktiga mål är att SMÅA ska vara Sveriges mest digitala arbetslöshetskassa. Vår verksamhetsidé lyder:

Som en kompetent och engagerad specialist är SMÅA Sveriges bästa a-kassa för företagare.

SMÅAs verksamhet regleras huvudsakligen av lagen (1997:238) om arbetslöshetsförsäkring och lagen (1997:239) om arbetslöshetskassor. Varje ärende behandlas av handläggare och i vissa fall av jurister.

Det är riksdagen som beslutar om reglerna och alla a-kassor följer samma regler. Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen (IAF) är tillsynsmyndighet och granskar vår verksamhet. Staten har även en representant i SMÅAs styrelse.

Arbetsmarknaden kan svänga snabbt och din arbetssituation kan förändras. Vi går igenom grunderna och berätta om vilket skydd du kan få som företagare genom att ansluta dig till A-kassan.

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event online