.FILE 2G 3G 4G 5G

Tidigare presentation på Goto 10 i Malmö

4-dagars arbetsvecka - är det dags nu?

5 dec 2023, 16:00–17:00 | Arrangör: 4DayWeek Sverige

Eventet har redan varit så det går inte längre att anmäla sig. Kika gärna på våra andra event via menyn ovan.

Med 4DayWeek-initiativet testar företag världen över en kortare arbetsvecka med ökad effektivitet, medarbetartillfredsställelse och minskad stress. I samband med den fjärde industriella revolutionen, driven av digitalisering och AI, är det rätt tajming att ompröva 5-dagars arbetsvecka?

Diskussionen på arbetsmarknaden fokuserar nu främst kring "var" arbete ska utföras, men högst relevant är även att diskutera "hur mycket" vi bör arbeta, inte minst med de förutsättningar som kommer med AI och ökad digitalisering. Världen över testar nu bolag att omfamna nya teknologier och ge medarbetare rätt förutsättningar för att göra ett bra jobb. Genom att jobba smartare, inte mer (faktiskt mindre), ökar medarbetarnas engagemang, samarbete och produktivitet. Man upplever mindre stress och sjukfrånvaron minskar, det blir dessutom lättare att behålla och rekrytera personal.

Är det dags att ifrågasätta vår traditionella 5-dagars arbetsvecka? Kan vi upprätthålla samma produktivitet med en 32-timmars arbetsvecka?

I föreläsningen kommer du att höra exempel på hur andra företag har löst denna ekvation och vilka resultat de har uppnått. Anna-Carin kommer även berätta om forskningspiloten som företag kan anmäla sig till under 2024.  

Föreläsningen kommer att pågå i cirka 20 minuter och följs av en frågestund och diskussion. Följ gärna initiativet på LinkedIn 4dayweeksverige samt www.4dayweek.com

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter och delas inte nödvändigtvis av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testas, diskuteras och utvecklas så länge de följer våra riktlinjer.

Fler event i Malmö