13 nov, 18:00–20:00

WordPress Meetup

Lär dig att bygga sajter med Gutenberg och Advanced Custom Fields + bra tillägg

Den 19 November smäller det – då planeras nämligen nya versionen av WordPress med Gutenberg att komma. Redan nu har många tillägg anpassat sig och blivit kompatibla med Gutenberg.
Ett av dessa tillägg är Advanced Custom Fields som i senaste versionen låter användare bygga Gutenberg-block på ett mycket enkelt sätt, vilket skapar nya möjligheter för folk som bygger sajter.
## Schema
Meet & Greet
Johan Falk – Gutenberg och WordPress 5.0 – vad händer?
18:25 – Workshop – Bygg Gutenberg-block med Advanced Custom Fields
I workshopen som kommer ges under kvällen kommer man få möjlighet att bygga egna Gutenberg-block. (Förkunskapskrav: Inga, dock hjälper det om du har varit inne och ändrat på mallar i tex. ett child theme. Ta med egen samt en fungerande WordPress-installation du kan koda i. )
Paus med något enkelt att äta
Jonathan Sulo – WordPress-tilläggen som ditt webbhotell fruktar
Prestandaexpert på Servebolt med över 20 års erfarenhet från webbhotell som Loopia, Binero och FS Data, visar hur man ska och inte ska arbeta med tillägg i WordPress. Han tar upp de mest resurskrävande tilläggen, med bättre alternativ, samt visar hur man enkelt felsöker tillägg och långsamma WordPress-sidor.
Vi avslutar kvällen

Kontakt

Elena Mitchell
elena.mitchell@foocafe.org

  • Pris: Kostnadsfritt
  • Arrangör: Foo Café
    Logo Foo Café

Det är helt kostnadsfritt att vara medlem på Goto 10.

För att kunna gå på evenemang hos Goto 10 behöver du registrera dig som medlem. Det är helt kostnadsfritt. Vänligen fyll i formuläret nedan.

Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält

Ange din e-postadress

Ange en giltig e-postadress.