7 mar, 13:00–14:30

Våga bli obekväm – så kan vi sluta anställa oss själva

Jakten på talanger och nya medarbetare är stentuff i rådande högkonjunktur och framtidens digitaliserade och snabbrörliga arbetsmarknad kommer att ställa delvis nya kompetenskrav. Kan OBK-indexet bli ett verktyg för att vi ska sluta rekrytera oss själva?

Framtidens kompetenskrav gör att alla vi som arbetar med rekrytering, ledning och HR måste ha ett vidare synsätt när det gäller kompetens och talang. Både vilken kompetens vi letar efter och var vi hittar morgondagens medarbetare.

Förra året arrangerades Skills360. Ett hackathon där 80 deltagare från myndigheter, företag och organisationer tillsammans hackade fram nya idéer på hur vi bättre kan utnyttja kompetensen hos alla på den svenska arbetsmarknaden.

En av idéerna var ett OBK-index – ett obekvämlighetsindex. Ett verktyg för att hjälpa den som skall rekrytera att på ett strukturerat sätt ”tänka utanför boxen”. Att inte göra som vanligt, utan att bryta mönster och leta efter talang och kompetens på nya platser, i nya målgrupper och med nya metoder.

Kom, lyssna och bidra med idéer till hur en prototyp från ett hackathon om inkludering, kan utvecklas till ett digitalt verktyg för obekväma men nödvändiga vägval i framtidens kompetensjakt.

 

Medverkande

Karin Åslund, Projektledare på Arbetsgivarverket
Camilla Denijs, HR-specialist på Post och Telestyrelsen
Per Lagerström, framtidsspanare på tankesmedjan Futurion
Björn Norestig, sektionschef Snabbintervjuer, Arbetsförmedlingen
Vendela Engblom, produktägare för Snabbintervjuer, Arbetsförmedlingen

 

Har du inte möjlighet att vara med på plats? Det här evenemanget kommer även att livestreamas.

Titta här!

 

Kontakt

Goto 10
info@goto10.se

  • Pris: Kostnadsfritt
  • Arrangör: Futurion
    Logo Futurion

Det är helt kostnadsfritt att vara medlem på Goto 10.

För att kunna gå på evenemang hos Goto 10 behöver du registrera dig som medlem. Det är helt kostnadsfritt. Vänligen fyll i formuläret nedan.

Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält

Ange din e-postadress

Ange en giltig e-postadress.