29 maj, 19:30–22:00

Vad tilltalar oss? En studie om attityder mot röstteknologi

Jakob Nordfeldt från Handelshögskolan i Stockholm presenterar resultaten från sitt examensarbete i marknadsföring, där han analyserat attityder mot köppåminnelser från smarta assistenter.

Smarta assistenter tar stormsteg mot den svenska marknaden, och inom några år kan man förvänta sig att Alexa eller Google Assistent är en självklar del i många svenska hushåll. De kommer att hjälpa oss att planera, att laga mat och att styra våra hem. De kommer att lära sig otroligt mycket om oss.

Men hur reagerar vi egentligen på den här förändringen? I sitt examensarbete på Handelshögskolan i Stockholm har Jakob Nordfeldt undersökt om personer svarar olika på köppåminnelser beroende på om det kommer i text- eller röstform. Studien har också tittat på vilken effekt ett mer mänskligt språk i påminnelse får. Vad händer egentligen när assistenterna börjar prata som oss?

Slutligen presenteras även metastudiens resultat, eftersom att enkäten distribuerats genom en proxytävling mellan tre exceptionellt fula katter; Kerstin, Berit och Gunlög.

Agenda:

19:30 – 19:55 Drop-in och mingel
20:00 – 20:05 Välkomnande och introduktion
20:05 – 20:35 Presentation av examensarbete
20:35 – 20:50 Diskussion och frågor
20:50 – 21:00 2 min långa hisspitchar av andra examensarbeten
21:00 – 21:15 Fule Katt 2019 och Framtiden
21:15 Avslutning

 

Har du inte möjlighet att delta på plats kan du följa presentationen live via vår youtube-kanal.

 

 

Välkommen!

Kontakt

Goto 10
info@goto10.se

  • Pris: Kostnadsfritt
  • Arrangör: Jakob Nordfeldt

Det är helt kostnadsfritt att vara medlem på Goto 10.

För att kunna gå på evenemang hos Goto 10 behöver du registrera dig som medlem. Det är helt kostnadsfritt. Vänligen fyll i formuläret nedan.

Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält

Ange din e-postadress

Ange en giltig e-postadress.