11 jun, 14:30–15:30

Teknik i skolan – ett samtal med Gabriel Heller-Sahlgren (Online)

Ett spännande samtal på Goto 10 med forskaren Gabriel-Heller Sahlgren om digitaliseringen av den svenska skolan och vad vi kan lära av forskningen.

Hur tar vi bäst tillvara digitaliseringens möjligheter i den svenska skolan? Vilka effekter har olika sorters teknik? Fungerar strategin för skolans digitalisering? Hur ska skolan kunna digitaliseras så kostnadseffektivt som möjligt? När fungerar digital teknik och vilken effekt ger olika satsningar?

Det finns många frågor att ställa och mycket att lära av forskningen när den svenska skolan digitaliseras. Välkommen till ett samtal om skolans framtid tillsammans med forskaren Gabriel Heller-Sahlgren. Samtalet modereras av Kristina Alexandersson från Internetstiftelsen . Samtalet inleds av Gabriel Heller-Sahlgren som kort presenterar rapporten Teknik i skolan. Har du frågor finns det möjlighet att lyfta dem i chatten efter samtalets slut.

Om talaren

Gabriel-Heller Sahlgren är forskare vid London School of Economics och Institutet för Näringslivsforskning. Kristina Alexanderson är ansvarig för Internetstiftelsens Digitala lektioner, en öppen digital lärresurs som möter dagens läroplan. Kristina curerar även en uppskattad heldag om skolan på internetstiftelsens årligt återkommande konferens Internetdagarna.

Kontakt

Goto 10
info@goto10.se

  • Tid: 11 juni, 14:30–15:30
  • Plats: Online
  • Pris: Kostnadsfritt
  • Arrangör: Internetstiftelsen
    Logo Internetstiftelsen

Det är helt kostnadsfritt att vara medlem på Goto 10.

För att kunna gå på evenemang hos Goto 10 behöver du registrera dig som medlem. Det är helt kostnadsfritt. Vänligen fyll i formuläret nedan.

Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält

Ange din e-postadress

Ange en giltig e-postadress.