12 sep, 17:30–19:00

StoryDojo

CoderDojo brings a new concept to Foo Café - StoryDojo! A three session introduction to building a choose your own adventure narrative game.

This is a three part Coder Dojo project, if you’d like to be there register for the first event on the 5th September here: http://foocafe.org/stockholm/events/1985

CoderDojo bjuder in till ”tema” Dojo!

CoderDojo Stockholm är en frivilligorganisation som låter barn prova på programmering. Varje lördag medans skolterminen är pågående sker det olika ”Dojos” på företag runt omkring och i Stockholm. Det sker även andra typer av Dojos förutom lördagarna, detta är ett utav dessa.

Från den 5e September och tre onsdagar framåt kommer vi bygga interaktiva historier. Vi kommer tillsammans med mentorer ses, och över dessa tre tillfällen gå igenom vad en historia är och hur man bygger en med hjälp utav datorn som vi sedan kan spela. Detta är alltså en anmälan för tre tillfällen, boka därför upp kalendern för alla tre onsdagar redan nu!

Vi kommer använda oss utav ett nytt verktyg som aldrig tidigare lärts ut på CoderDojo Stockholm så detta tema kommer passa alla, lika bra för er som aldrig provat på en Dojo tidigare. Eftersom det är nytt för oss är det troligtsvis också helt nytt för dig, även om du varit på flera Dojos tidigare.

Har ni en dator så får ni gärna ta med den, har ni inte det så hör gärna av er så ser vi till att det finns en att låna.

Vi kommer hålla till på FooCafe mellan 17:30 och ca 19:00. Det kommer serveras fika och vi kommer både ha lite kortare genomgångar samt tid för att jobba själva på våra historier.

Lättaste vägen till FooCafe är från Skanstull och att gå över Skansbron.

Hoppas vi ses den 5e September och bygger interaktiva historier tillsammans!

Kontakt

Elena Mitchell
elena.mitchell@foocafe.org

  • Pris: Kostnadsfritt
  • Arrangör: Foo Café
    Logo Foo Café

Det är helt kostnadsfritt att vara medlem på Goto 10.

För att kunna gå på evenemang hos Goto 10 behöver du registrera dig som medlem. Det är helt kostnadsfritt. Vänligen fyll i formuläret nedan.

Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält

Ange din e-postadress

Ange en giltig e-postadress.