10 apr, 17:00–19:00

Robotkodarn

Kom till Goto 10 och prova på problemlösning med robotar! Vi lär ut grunderna i programmering i C++ och den öppna elektronik-plattformen Arduino, och använder oss av robotar och utmaningar som deltagarna ska lösa ihop för att göra det.

Under workshopen kommer deltagarna att koda i Robotkodarn, en plattform för introduktion till programmering som är tänkt att förenkla uppstarten med öppna system och C++ för elever och lärare på mellanstadiet och högstadiet. Vi använder också robotar som passar för robot-sumo och line-following som det körs på årliga tävlingar runt om i Sverige och världen.

Vi poängterar vikten av samarbete och att det vi lär oss ska ge kunskaper och vana som leder vidare till egna projekt eller ett framtida intresse, med stöd från de stora communities som finns runt de här öppna teknikerna. Huvuddelen av tiden i workshopen läggs på att prova sig fram till lösningar på givna problem, för att bekanta oss med systemen och för att bli bättre på problemlösning i grupp.

Den här första workshopen är riktad till elever i mellan- och högstadiet, vi planerar ett tillfälle för lärare längre fram i vår.

Passar för åldrarna 8-16 år, anmälan gäller för 1 deltagare.
Ingen tidigare erfarenhet behövs och vi tillhandahåller både robotar och laptops.

Föräldrar kan vänta i lokalen och caféet håller öppet till 18:00.
Hoppas vi ses!
Vinnovera AB / Robotkodarn

Kontakt

Oskar Andersson
oskar@vinnovera.se

  • Pris: Kostnadsfritt
  • Arrangör: Vinnovera
    Logo Vinnovera

Det är helt kostnadsfritt att vara medlem på Goto 10.

För att kunna gå på evenemang hos Goto 10 behöver du registrera dig som medlem. Det är helt kostnadsfritt. Vänligen fyll i formuläret nedan.

Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält

Ange din e-postadress

Ange en giltig e-postadress.