1 sep, 10:00–12:00

Öppna licenser och immaterialrätt – hur hänger det ihop? (online)

Under våren drog PRV och DIGG igång ett samverkansprojekt som handlar om att ta fram ett policydokument eller vägledning om öppna licenser och immaterialrätt för andra myndigheter.

Det verkliga startskottet för projektet var den onlineworkshop som PRV arrangerade den 5 maj. På den workshopen fick vi bekräftat att en policy eller vägledning behövs. Många myndigheter och offentliga förvaltningar känner tveksamhet hur de kan använda öppna licenser för sitt material och upplever immaterialrätten som ett hinder.

Tanken med policyn är att bringa klarhet och även visa hur öppna licenser och immaterialrätt kan komplettera varandra för att bidra till ökad öppenhet och tillgänglighet.

På höstens första workshop vill vi presentera en första version av policyn och samtidigt bjuda in nätverket att kommentera resultatet.

Fram till dess kan ni följa och (bidra i projektet) här.

Catharina Ekdahl och Charlott Galant (PRV), Björn Hagström och Adam Panzer (DIGG)

(Agenda kommer längre fram)

Om meetup-serien

Meetup-serien handlar om hur myndigheter öppet kan samverka, samskapa och kunskapsdela kring sin öppna data tillsammans med både offentliga och privata aktörer. Vi pratar även om hur utveckling av relaterad öppen programvara och standarder kan skapa synergieffekter och driva på innovationen baserat på datan. Meetupsen kommer hålla ett virtuellt workshop-format där vi kunskapsdelar genom presentationer varvat med diskussioner. Vårt mål är att hålla en praktisk tyngdpunkt och hjälpa och inspirera myndigheter i hur de kan ta nästa steg för att öka påverkan och driva på nyttiggörandet av deras öppna data.

 

Notera:
Ett mejl med en anslutningslänk till mötet (som sker via zoom) kommer att skickas till dig som deltagare några dagar före eventet.

Kontakt

Goto 10
info@goto10.se

  • Tid: 1 september, 10:00–12:00
  • Plats: Online
  • Pris: Kostnadsfritt
  • Arrangörer: DIGG, PRV
    Logo DIGG

Det är helt kostnadsfritt att vara medlem på Goto 10.

För att kunna gå på evenemang hos Goto 10 behöver du registrera dig som medlem. Det är helt kostnadsfritt. Vänligen fyll i formuläret nedan.

Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält

Ange din e-postadress

Ange en giltig e-postadress.