21 nov, 18:00–19:30

Liveprototypa med Coachomaten – Gäst, Kapten Per Landin

Telstar, Nasas första kommunikationssatellit eller en segeljakt som hjälper människor att realisera sina drömmar. Kapten Per Landin som seglat regattor i Medelhavet i tio år och Lotte Johansson, aka Coachomaten som utbildar i; hur ta kontroll över sin tid, första steget mot att realisera en dröm, utbyter verktyg och erfarenheter.

Foto: Lotte Johansson

”Under gynnsamma vindar seglar Telstar från Villefranche mot startlinjen på Corsica Classic. En segeljakt som inte seglat på 20 år. Men det är inte vilken båt som helst, utan Telstar, en 63 fots Bermuda Yawl, designad av Sangermani och Olin Stephan, samma år som Nasa skickade upp sin första första kommunikationssatellit som hette just Telstar. Under en deltävling i Cannes Regattes Royales 2019, seglar Telstar om en välutrustad Sangermani, enligt tidningen Afyt, snabbast av Sangermanis. På väg till Sant-Tropez går masttoppen mitt itu. De lyckas ta sig från Cap de Antibes till Villefranche före midnatt med hjälp av ett stormsegel.

Nu visar Lotte Johansson några av bilderna från äventyret och kapten Per Landin, gästar oss från Medelhavet. Målet är att återställa Telstar till ursprungsskick i samarbete med elever från båtbyggarskolor och med hjälp av bl a. Crowdfunding. Telstar kommer att gästas av byggare och seglare i olika åldrar från olika delar av världen. Några av samtalen på vägen spelas in för att inspirera till och för att realisera ännu en dröm.

Lottes dröm är att utbilda i sitt vetenskapligt baserade verktyg Coachomaten. Det lär människor att ta kontroll över sin tid – första steget i att realisera en dröm. Kvällen avslutas med att Lotte med hjälp av en ritpad liveprototypar street-talk-verktyget Coachomaten på en storbildsskärm. Målet är att segla med Telstar och utbilda i stor skala på de platser Telstar seglar till. Ett led i hennes arbete med att vända trenden av ungas ohälsa.

NÄR: Torsdag 21 nov kl. 18
VAR: GoTo10, Hammarby Kaj 10D

Förtäring serveras på förfrågan till självkostnadspris: 150 kr
OSA: lottestoryteller@gmail.com
Kontakt: 070 798 44 29

Varmt välkomna till en inspirerande kväll!

Hälsningar

Lotte Johansson

Kontakt

Goto 10
info@goto10.se

  • Pris: Kostnadsfritt
  • Arrangör: Coachomaten Telstar Regatta Racing

Det är helt kostnadsfritt att vara medlem på Goto 10.

För att kunna gå på evenemang hos Goto 10 behöver du registrera dig som medlem. Det är helt kostnadsfritt. Vänligen fyll i formuläret nedan.

Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält

Ange din e-postadress

Ange en giltig e-postadress.