14 mar, 16:00–17:30

Hur fungerar Wikisource?

Hur fungerar Wikisource? Peter Isotalo, långvarig volontär med erfarenheter från Wikisource på svenska, tyska och engelska, kommer till Goto 10 och föreläser och ger konkreta tips till dig som vill sätta igång!

Wikisource är ett av Wikipedias mindre kända systerprojekt. Projektet är ett arkiv för olika typer av texter, som skönlitteratur, historiska dokument och olika former av tal. Svenskspråkiga Wikisource har över 10 000 texter och nästan 75000 boksidor fördelade på 612 volymer. Det är en skatt för alla litteraturälskare och arkivnördar, men antalet aktiva användare är relativt lågt och många vet inte riktigt hur man ska hantera projektet.

Peter Isotalo, som har varit engagerad länge på svenska, tyska och engelska Wikisource, ger en presentation om vad Wikisource egentligen är och hur det går till när man laddar upp texter. Har du också lust att börja ladda upp publicerat material? Eller undrar du vad som egentligen finns på Wikisource, och vad man skulle kunna göra med det? Då är detta föreläsningen för dig.

Kontakt

Goto 10
info@goto10.se

  • Pris: Kostnadsfritt
  • Arrangör: Wikimedia Sverige
    Logo Wikimedia Sverige

Det är helt kostnadsfritt att vara medlem på Goto 10.

För att kunna gå på evenemang hos Goto 10 behöver du registrera dig som medlem. Det är helt kostnadsfritt. Vänligen fyll i formuläret nedan.

Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält

Ange din e-postadress

Ange en giltig e-postadress.