3 Maj, 08:30–10:00

Goto 10 fyller ett år: Tillbakablick och frukostkeynote – Så bjuder vi in alla till innovationsfesten med Siduri Poli

Vi inleder firandet av Goto 10:s ettårsdag med prisbelönta Siduri Poli och en frukostkeynote om hur fler än idag ska få möjlighet att bidra med innovationer. Dessutom gör vi en tillbakablick på vad som hänt under året på Goto 10.

Tillbakablick: Ett år med Goto 10 och medlemmarna med Isadora Hellegren och Jenny Liljestrand, projektledare

Det är medlemmarna som gör Goto 10, och vilket första år vi haft! Vi inleder dagens firande med en tillbakablick på vad alla ni talare, coworkers, workshoppare, robotbyggare, inspiratörer, kreatörer,  lunchhängare och andra skapat tillsammans hittills. Kaffe, te och smoothie serveras.

Frukostkeynote: Så bjuder vi in alla till innovationsfesten med Siduri Poli
Det krävs bara en idé för att förändra världen, och nu när Sverige går på högvarv finns stort utrymme för att driva igenom dessa idéer. Trots det är det många som inte får vara med på innovationsfesten, och varje samhällsförbättrande idé som går förlorad är en förlust för oss alla. Siduri Poli vet hur innovation och nya tekniker måste kopplas till demokrati och inkludering om vi vill att Sverige ska fortsätta i rätt riktning. Hon har bland annat utsetts till Årets Supertalang och Årets Digitala Inspiratör och är medgrundare till entreprenörshubben Changers Hub, som är till för att demokratisera framgång och låta unga i ytterstadsområden förverkliga sina start-up-idéer.


Detta är en del av vårt heldagsfirande när Goto 10 fyller ett år – se hela schemat här.

Häng också med på de här aktiviteterna under dagen:

08.30-09.00 Frukostsamtal:
Välkommen! Ett år med Goto 10 och dess medlemmar, med Isadora Hellegren och Jenny Liljestrand från Goto 10-teamet.

(09.00-10.00 Keynote:
– Så bjuder vi in alla till innovationsfesten med Siduri Poli.)

10.00-17.00 Liveskapande av konst:
The Semiosphere, Conveying movement, av Olle Bjerkås och Arvid Blom – #Svartljus
Vi lever i en värld där det digitala ofta står i skarp kontrast till det naturliga. Olle och Arvid strävar efter att föra det digitala närmare det de uppfattar som ”naturligt” och ”levande”. The Semiosphere är ett försök att kommunicera rörelse genom ett matematiskt rum fyllt med färgrika, nebulosamoln. Det liknar närmast ett väderfenomen och skapar en känsla av en naturens närvaro.

10.00-12.00 och 14.00-16.00 Prova prisbelönta VR-filmer:
– VR Sci Fest, arrangerat av KTH
Ett headset och en snurrstol är allt som behövs för att du ska bli helt omsluten av vetenskap. VR Sci Fest värmer upp inför Sveriges största festival för VR och vetenskap genom att låta dig titta in i en rad forskningsrelaterade världar och situationer. Ingen föranmälan krävs, titta bara förbi under öppettiderna!

12.00-13.00 Lunchseminarium:
Digital transformation av Emanuel Felix Tunbjer, Lean- och Agilecoach. Arrangeras av Foo Café (på engelska)
Vad är innovation? Hur känner vi igen innovation och vilka problem behöver vi lösa för att den ska kunna blomstra i organisationer, företag och i samhället i stort?
Emanuel Felix Tunbjer arbetar för att företag och organisationer ska bli mer mänskliga. Han skapar arbetsplatser som stimulerar innovation värdeskapande. Han är en senior Agilecoach med två decenniers erfarenhet av Agiles värden och arbetssätt i olika organisationer. Anmälan sker på Foo Cafés hemsida: http://foocafe.org/stockholm/events/1869-innovation-through-collaboration

16.00 Podcastinspelning:
– Teknikkvinnor, av ingenjörerna Maria Paavola and Maria Norberg (på svenska).
Teknikkvinnor samlar kvinnor i alla åldrar som på något sätt är intresserade av teknik – antingen genom jobb, studier eller bara genom intresse. Nätverkets mål är att stärka kvinnor i techbranschen så att den kan bli mer jämställd, innovativ och lönsam.

(Tid kommer att meddelas) Podcastinspelning:
Statelss Digital (mer info följer)

17.00-18.00 Keynotepresentation:
Improve Your Brain: The Real Value of VR/AR Gaming av Faviana Vangelius von Heijne, vd för SVRVIVE Studios (på engelska)
VR- och AR-spel är inte bara spel. Med hjälp av neurovetenskap kan de faktiskt förbättra livet för de som spelar och förändra samhället i stort. Missa inte vår keynoteföreläsning med Faviana Vangelius von Heijne, VR-entreprenör och vd på VR-studion SVRVIVE. Läs mer och anmäl dig här!

18.00-20.00 Goto 10:s födelsedagsfest!
– Varje födelsedag bör självklart ha en fest, och Goto 10:s ettårsdag är inget undantag. Stanna kvar och häng en stund efter eftermiddagens keynote eller titta in och ta det som en afterwork. Klockan 18 börjar festen och du är lika välkommen oavsett om det är första eller femtioförsta gången du besöker Goto 10. Vi ses på Hammarby kaj 10D!

Kontakt

Goto 10
info@goto10.se

  • Tid: 3 maj, 08:30–10:00
  • Plats: Goto 10, Hammarby Kaj 10D
  • Pris: Kostnadsfritt
  • Arrangör: Goto 10
    Logo Goto 10

Det är helt kostnadsfritt att vara medlem på Goto 10.

För att kunna gå på evenemang hos Goto 10 behöver du registrera dig som medlem. Det är helt kostnadsfritt. Vänligen fyll i formuläret nedan.

Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält

Ange din e-postadress

Ange en giltig e-postadress.